30.000 usuaris reciclen i creen en els seus rebuts amb la campanya El Meu Compte Ambiental

8 April 2015

felicitacionCVIMCA2015peq

  • Exitós balanç del primer any de la iniciativa que premia el bon comportament ambiental de la ciutadania amb descomptes en els rebuts de la taxa.
  • La campanya El Meu Compte Ambiental del Consorci València Interior arriba ja a 30.000 usuaris que reciclen i estalvien en els seus rebuts de la taxa.

Prop de 30.000 usuaris actius s’han utilitzat durant l’any passat la targeta de la el meu Compte Ambiental, una iniciativa pionera del Consorci València Interior que permet premiar el bon comportament ambiental dels veïns dels municipis que integren el CVI en matèria de gestió de residus i reciclatge . Com més recicles, menys pagues és el lema d’aquesta campanya que preveu descomptes en els rebuts de la taxa segons la quantitat i característiques dels residus especials que es dipositen en els Ecoparcs i Ecomòbils.

Aquestes dades, corresponents a 2014, primer any d’ús de la targeta, reflecteixen una participació del 17% dels titulars dels rebuts emesos pel CVI i una aportació de més de 8 tones de residus en els ecoparcs i ecomòbils.

El Consorci València Interior ha qualificat d’èxit aquesta participació dels veïns i l’ús de la targeta en el primer any en què s’ha estès la campanya de el meu Compte Ambiental a tots els municipis del Consorci. Pel que fa a la utilització dels ecoparcs durant 2014, la instal·lació de la Pobla de Vallbona, ha estat la més utilitzada del Consorci recollint 1,5 tones de residus domèstics perillosos o de difícil gestió.

Mitjançant una targeta d’identificació personal, utilitzable cada vegada que un membre de la família o una empresa porten residus als ecoparcs fixos o mòbils del Consorci, es van acumulant ‘ecopunts’ que, al final de l’exercici anual, es converteixen en beneficis econòmics directes que poden suposar una reducció de fins a un 50% en la taxa per tractament de residus.

La targeta la poden sol·licitar totes les persones o empreses que abonen la taxa per tractament de residus domèstics del CVI. Durant els primers mesos de 2014 s’informatitzaren la major part dels punts de la xarxa consorciada d’ecoparcs, i al llarg de tot aquest any es van expedir targetes a tots els veïns que les van sol·licitar. Els ecopunts s’aconsegueixen per la quantitat i per la tipologia dels residus, sent la runa d’obres menors els que major percentatge suposen, quant a pes, de tots els residus recollits.

Des del Consorci València Interior, que agraeix a tota la ciutadania la seva col·laboració en la gestió sostenible dels seus residus, informen també que ja es poden consultar els punts acumulats pels veïns que hagen utilitzat la seva targeta de el meu Compte Ambiental a l’enllaç-web tarjeta.consorciovalenciainterior.com. A la pàgina web www.consorciovalenciainterior.com, es pot consultar, així mateix, tot el referent al servei de la xarxa d’ecoparcs i Ecomòbils del CVI.

Escribe un comentario