Aula Ambiental de la Planta de Llíria: Reciclatge en directe

18 April 2015

Foto-81

  • Oberta a tots els centres educatius, institucions, associacions, col·lectius socials i professionals dels municipis del Consorci València Interior.
  • L’Aula Ambiental de la Planta de Llíria ens permet viatjar amb els residus des del seu origen fins al seu reciclatge.

Durant el passat any més de 3.000 persones van visitar la Planta de Llíria per a conèixer de prop tot el procés de tractament dels residus que generem a les nostres llars i la importància del seu reciclatge. No en va, un dels objectius del Consorci València Interior és promoure al màxim el reciclatge i la sensibilització ciutadana a favor de l’adequada gestió dels residus i la protecció de la nostra salut i medi ambient. De fet el CVI ve impulsant campanyes informatives per compartir amb els seus veïns la bona feina de la Planta de Valorització de residus de Llíria, una de les instal·lacions més avançades de l’Estat i la més visitada de la Comunitat Valenciana.

El Consorci València Interior organitza aquestes visites guiades amb diverses activitats de formació i divulgació mediambiental que permeten a les veïnes i veïns seguir de prop la ruta dels nostres residus domèstics, com es recullen i tracten, i com es recuperen els materials aprofitables que contenen.

Dins d’aquestes visites, l’Aula Ambiental és la zona de treball fonamental de l’equip d’educadors mediambientals del CVI per conscienciar i sensibilitzar a la rellevància que té la col·laboració ciutadana per a una correcta gestió dels residus. Aquest espai va ser creat per tècnics i educadors mediambientals que van dissenyar una instal·lació de gran valor educatiu, tant per a nens com a adults.

Un dels principals atractius de l’Aula Ambiental és una maqueta en la qual podem seguir el funcionament de les màquines de la Planta de selecció de residus. Mitjançant diversos i senzills experiments el visitant pot conèixer i comprovar com es separen i classifiquen els components dels residus. A través d’un tambor giratori amb boles de suro es mostra com en el trómel se separen els residus més grans dels més petits. Amb un inflador de peu o bomba d’aire pot simular la màquina que separa els plàstics fins dels materials més pesats.

Foto-11

Aquest espai didàctic compta també amb diversos panells informatius que expliquen la tipologia dels residus domèstics, els municipis que integren el Consorci i els serveis que presta. L’àrea de panells és, així mateix, una eina d’interacció amb el visitant ja que han estat creats amb elements per jugar, participar i reflexionar sobre el reciclatge i el medi ambient.

Els tallers que es realitzen a la Planta de Llíria es desenvolupen adequats a cada tipus de visita, destacant les diverses activitats que es dediquen als infants i als joves mitjançant un programa educatiu en què destaquen els jocs, la màgia i la comprovació directa de com funciona la Planta. Un atractiu programa formatiu que converteix la visita a la Planta de Llíria en una aventura emocionant en el món dels residus i el seu reciclatge

Les visites, dirigides a tots els col·lectius socials, culturals i veïnals, així com a tots els centres d’ensenyament dels municipis del Consorci, poden sol·licitar-se a través de la pàgina www.laplantadelliria.com, telefonant al telèfon 963152140, ia través del mail comunicacion@consorciovalenciainterior.es

Escribe un comentario

Recent comments

  • M Amparo Navarro Perez 2 anys ago

    Hola buenos dias ,os escribo desde el colegio publico Monte-Alegre de la Eliana para que me dierais informacion de como poder visitar la planta.Espero noticias .Un saludo muchas gracias.