Balanç 2014 de El Meu Compte Ambiental del Consorci València Interior

10 March 2015

Consorcio_Valencia_Interior, Mi_Cuenta_Ambiental, 2014

  • Gran èxit de participació en el Projecte meu compte Ambiental del Consorci València Interior.
  • En el primer any en què s’ha estès la campanya meu compte Ambiental a tots els municipis del Consorci el balanç ha estat molt positiu arribant a prop de 30.000 usuaris actius, el 17% dels titulars dels rebuts del Consorci.

El Meu Compte Ambiental és una iniciativa pionera del Consorci València Interior que permet premiar el bon comportament ambiental dels veïns del Consorci en matèria de gestió de residus i reciclatge.

Durant els primers mesos de 2014 s’informatitzaren la major part dels punts de la xarxa consorciada d’ecoparcs, i al llarg de l’any passat es van repartir targetes a tots els veïns que les van sol·licitar, brindant-los l’oportunitat d’acumular punts en el meu Compte Ambiental.

En el primer any de campanya prop de 30.000 veïns han fet ús de la targeta, el 17% dels titulars dels rebuts del Consorci, aportant més de 8 tones de residus.

Per tipus de residu, la runa són els que major percentatge suposen, quant a pes, de tots els residus recollits.

Ecoparque, Pobla de Vallbona, Mi_Cuenta_Ambiental

Pel que fa a ecoparcs, el de la Pobla de Vallbona, ubicat al costat del Centre Comercial El Osito, és la instal·lació del Consorci més utilitzada durant 2014 recollint 1,5 tones de residus.

Tots els veïns que hagen utilitzat almenys una vegada la seva targeta de el Meu Compte Ambiental ja poden consultar els seus punts acumulats i l’import del seu premi en euros, al web tarjeta.consorciovalenciainterior.com . Per defecte, els punts acumulats en 2014 s’aplicaran com descompte en el pròxim rebut de la taxa del Consorci associat a la targeta emprada en les visites a l’ecoparc.

Des del Consorci València Interior es continua treballant per facilitar a tota la ciutadania que pugui col·laborar en la gestió sostenible dels seus residus. Per a això, a la pàgina web www.consorciovalenciainterior.com, es pot consultar la informació sobre ubicació i horaris tant dels ecoparcs fixos com dels ecoparcs mòbils que el Consorci posa a disposició de tots els seus veïns. Gràcies a tots els veïns per la seva col·laboració.

Com funciona meu compte Ambiental?

Mitjançant una targeta d’identificació personal, utilitzable cada vegada que un membre de la família porta residus als ecoparcs fixos o mòbils del Consorci, s’acumulen punts que es convertiran en beneficis econòmics directes que poden suposar una reducció de fins a un 50% en la taxa per tractament de residus que paguen els veïns.

La targeta la poden sol·licitar totes les persones o empreses que paguen la taxa per tractament de residus domèstics del Consorci València Interior i, encara que la targeta va a nom de la persona titular del rebut de la taxa, pot ser usada per qualsevol membre de la família o de l’empresa en anar a la xarxa d’ecoparcs i ecomòbils a reciclar.

Escribe un comentario