Balanç del Consorci en la gestió de residus a les comarques de l’interior de València

15 May 2015

cviInfografiaPRENSA_Ciudadania

  • El Consorci València Interior fa balanç dels últims quatre anys de gestió de residus a les comarques de l’interior de València
  • Més de mig milió de tones de residus domèstics ben gestionats avalen la gestió del Consorci València Interior

Durant aquests quatre últims anys el Consorci València Interior ha anat consolidant la seva principal objectiu de realitzar una gestió eficient i sostenible dels residus de les nostres llars. Per a això el principal èxit ha estat la posada en marxa d’instal·lacions pròpies per tractar els residus com la Planta de Llíria, la Planta i l’Abocador de Caudete de les Fonts, o l’estació de transferència de Chiva.

De la mateixa manera s’ha disposat una instal·lació per a la recepció de les restes de poda recollits pels ajuntaments del Consorci al Polígon Pla de Carrasses de Llíria. A aquestes instal·lacions cal afegir que s’ha completat la xarxa d’ecoparcs, que compta en l’actualitat amb 26 ecoparcs fixos i 9 rutes d’ecomòbils.

Totes aquestes instal·lacions han permès que, des del mes de maig de 2011 fins a abril de 2015, s’han descontaminat i transformat en nous recursos 439.913 tones de residus domèstics barrejats o fem comú, 17.204 tones de restes de poda i més de 47.000 tones de residus domèstics de gestió especial (runa, mobles i estris, residus perillosos de la llar …). Més de mig milió de tones de residus domèstics ben gestionats avalen la gestió del Consorci València Interior.

Així mateix el Consorci ha realitzat la recollida selectiva d’envasos lleugers, cartró i vidre en 54 municipis (contenidor groc, blau i verd) sumant més de 22.000 tones en aquests 4 últims anys.

Un altre dels fets destacats durant aquests quatre anys ha estat la implantació de la nova iniciativa el meu Compte Ambiental que ha permès al Consorci València Interior reconèixer a un gran nombre de veïns la seva col·laboració en el reciclatge dels seus residus.

D’altra banda, una de les àrees més dinàmiques de les activitats del CVI és la dedicada a educació i comunicació ambiental amb el desenvolupament d’una gran varietat d’accions dirigides a tots els usuaris del consorci. Dins d’aquest apartat destaquen les més de 180 visites realitzades a la Planta de Llíria, la campanya de Els 3 porquets de foment de la recollida selectiva i la presentació dels ecomòbils en un gran nombre de municipis del consorci.

Finalment, durant aquests quatre anys el CVI ha apostat també per la transparència i la informació amb la creació d’una web, que inclou un portal de transparència, la introducció de les xarxes socials com a eina de comunicació en el dia a dia i l’acreditació externa del bon acompliment del Consorci per part de l’empresa auditora KPMG.

cviInfografiaPRENSA_Instalaciones

Escribe un comentario