El Consorci València Interior bonifica a 36.000 famílies amb un descompte mitjà de 7 euros en la taxa de tractament

12 June 2020

L’eina el meu Compte Ambiental possibilita que les persones que depositen correctament els seus residus en l’ecoparc o ecomòbil obtinguen incentius econòmics directes.

Utiel, 12 de juny de 2020
El Consorci València Interior bonifica aquest any 36.000 rebuts a famílies i comerços amb un descompte mitjà de 7 euros en la taxa de tractament de residus gràcies a la seua eina el meu Compte Ambiental. I és que en l’ens que gestiona els residus de la Foia de Buñol-Chiva, la Plana Utiel- Requena, Camp de Túria, la Serrania i el Racó d’Ademuz, fer les coses bé té premi. Amb el meu Compte Ambiental es fomenta el bon comportament ciutadà en matèria de gestió dels residus, de manera que les persones que estiguen donades d’alta en aquest servei gratuït i que depositen correctament en l’ecoparc o ecomòbil, tindran una bonificació en la taxa de tractament anual. Aquesta taxa passarà a cobrar-se enguany excepcionalment a l’octubre i novembre en lloc de juny i juliol, donada la crisi econòmica provocada per l’Estat d’Alarma pel coronavirus.

L’ús és senzill. Cada vegada que un membre de la família es desplace a reciclar a l’ecoparc o ecomòbil, acumula punts ambientals que es convertiran en beneficis econòmics directes. La ciutadania està cada vegada més conscienciada i per això, el Consorci porta anys premiant aqueix bon comportament mediambiental. La bonificació mitjana per rebut ha sigut de 7 euros, encara que hi ha més de 2.300 famílies que han arribat a estalviar 20 euros o més en la seua taxa. Al voltant de 4.400 han obtingut un descompte d’entre 10 i 20 euros i prop de 7.500 famílies s’han beneficiat de descomptes de fins a 10 euros. “Per tant, val la pena fer les coses bé i cuidar el medi ambient: deixar els residus correctament i no depositar-los en qualsevol lloc incontrolat és millor, està premiat econòmicament, es cuida l’ecosistema i els nostres veïns i veïnes estalvien diners”, ha recalcat el president del CVI i alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga.

En general, el que es pot depositar en els ecoparcs és allò que no s’ha de deixar en els contenidors convencionals de vorera: cartutxos de tinta, piles, xicotets aparells elèctrics i electrònics, bombetes, fluorescents, grans electrodomèstics, estris, residus voluminosos, radiografies, enderrocs d’obres menors… En els ecomòbils, donada la seua limitada capacitat, es pot depositar els mateixos residus que en els ecoparcs fixos a excepció dels estris, residus voluminosos i grans electrodomèstics perquè no hi ha espai per a emmagatzemar-los. En total, el CVI compta amb 27 ecoparcs fixos i nou rutes de ecomòbils per a donar el millor servei a la ciutadania.

TablaPremiadosCVI