EL CONSORCI VALÈNCIA INTERIOR LAMENTA LA FALTA DE CONEIXEMENTS SOBRE GESTIÓ DE RESIDUS DEL PSPV DE LA COMARCA, I LI INSTA DONAR ELS NOMS DELS MUNICIPIS A QUÈ PRETÉN DEIXAR SENSE SERVEI

24 October 2014

Segons el Consorci, amb les propostes del PSPV, els veïns pagarien 10 vegades més o ni tan sols podrien gestionar els seus residus.

El Consorci València Interior ha lamentat avui la “falta de preparació” i el “desconeixement absolut” sobre la gestió de residus que manifesta el PSPV del Camp del Túria en les seves propostes “que no tenen tota lògica i estan fora de la llei”, segons el Consorci. Propostes i manifestacions públiques que el Consorci considera “molt greus”, fonamentalment per la repercussió que tindrien en costos econòmics i serveis per als veïns en cas de governar el PSPV.

D’una banda, i el més important, és que el PSPV planteja “deixar fora del Consorci a alguns municipis” sense nomenar quins, el que significaria que els veïns d’aquests municipis no tindrien servei de tractament de residus, o, en el pitjor els casos, haurien de construir-se una Planta de Tractament, un abocador i un ecoparc per a ells sols, el que seria “un problema econòmic i ecològic de primera magnitud per als municipis afectats”. La resta dels veïns del Consorci, “inclosos els veïns dels municipis governats pel PSPV”, haurien de pagar també més, ja que els costos de manteniment de les plantes de tractament i els ecoparcs els haurien d’assumir entre menys persones “.

D’altra banda, el PSPV comarcal demostra el seu desconeixement absolut sobre el funcionament dels Consorcis, que “han demostrat ser una eina eficaç per donar serveis als veïns tan importants com la gestió dels residus domèstics”. Tot i les manifestacions del PSPV, la veritat és que els municipis que formen el Consorci suposen el 60% dels vots a l’Assemblea del Consorci, pel que són “majoritaris”. El 15% dels vots correspon a la Diputació de València, i el 25% a la Generalitat Valenciana, que no costen un euro als veïns ni al Consorci, però que sí aporten econòmicament el 40% de les despeses ordinàries del Consorci per a la seva funcionament. Una qüestió com la gestió de residus, a més, supera amb escreix l’àmbit territorial, de manera que la visió de la Diputació Provincial i de la Generalitat Valenciana resulta fonamental per a la seva eficiència.

Amb el mateix raonament del PSPV, els que no aporten ni un euro al manteniment de les despeses del Consorci són els mateixos ajuntaments, ja que la taxa es finança amb la taxa de tractament que paguen els veïns, de manera que, en aquest cas, “els ajuntaments no aporten res, al contrari que la Generalitat i la Diputació que aporten el 40% ”

Finalment, “criticar un organisme de gestió com el Consorci, on es gestionen els residus domèstics de 250.000 veïns i 61 municipis de 5 comarques amb una despesa de personal que no arriba ni a l’1% del pressupost anual, és d’una hipocresia que supera els límits. “Que ens diga el PSPV el percentatge en despeses de personal que té qualsevol Ajuntament governat per ells mateixos per gestionar un pressupost molt menor que el Consorci, i llavors podrem veure amb tota claredat quin organisme és més rendible per als veïns”. Segons el Consorci, com les dades són públics, sabem que el municipi del PSPV que menys despeses té en personal, suposa un 45% sobre el pressupost total, i el Consorci gestiona molts més recursos econòmics amb menys d’un 1% “.

Share
  • Escribe un comentario