[:es]

El presidente, Robert Raga, señala que con esta ayuda se va a poder poner en marcha un proyecto nuevo para grandes generadores de residuos orgánicos en el área consorciada

Riba-Roja, 28 de mayo de 2020

El presidente del Consorcio Valencia Interior, Robert Raga, ha firmado esta mañana un convenio con la consellera de Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Mireia Mollà, con el que se dota al ente de 200.000 euros para mejorar la gestión consorciada de residuos. Raga ha manifestado que con esta subvención “se va a hacer posible una mejora importante en la gestión de los residuos de las cinco comarcas que integran el consorcio, ya que se va a poder poner en marcha proyectos nuevos de recogida separada para grandes generadores de biorresiduos, además de obtener una materia orgánica de excelente calidad”.

Y es que, en concreto, parte de esta inversión se va a destinar en la compra de un separador inductivo para la línea de fracción orgánica de la planta de Llíria. En la actualidad, el material seleccionado en la nave de triaje como rico en materia orgánica pasa directamente a los túneles de compostaje, sin poder retirarse piezas pequeñas de aluminio presentes en dicho flujo. Con la nueva maquinaria se podrán eliminar en la zona de triaje, dando como resultado que la materia orgánica final sea de mucha mejor calidad.

Además de ello, el consorcio pretende adquirir también un camión recolector de carga trasera para poder poner en marcha la ruta de recogida de los biorresiduos de los grandes generadores de este tipo de materia.

Tal como se señala en el convenio, todos los consorcios deben cumplir los objetivos que marcan las administraciones en materia de gestión de residuos, con el fin de aumentar los porcentajes de valorización y de recogida separada de residuos para minimizar el volumen de residuos destinados a vertedero, así como una implantación progresiva y gradual de la recogida separada de biorresiduos para su tratamiento biológico. Por ello, las ayudas otorgadas por la Generalitat Valenciana sirven como inversión para cumplir estos objetivos con la mencionada implantación de nuevos sistemas de recogida de residuos y la modernización de las existentes.

[:va]

El president, Robert Raga, assenyala que amb aquesta ajuda es podrà posar en marxa un projecte nou per a grans generadors de residus orgànics en l’àrea consorciada

Riba-Roja, 28 de maig de 2020

El president del Consorci València Interior, Robert Raga, ha signat aquest matí un conveni amb la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Mireia Mollà, amb el qual es dota a l’ens de 200.000 euros per a millorar la gestió consorciada de residus. Raga ha manifestat que amb aquesta subvenció “es farà possible una millora important en la gestió dels residus de les cinc comarques que integren el consorci, ja que es podrà posar en marxa projectes nous de recollida separada per a grans generadors de bioresidus, a més d’obtindre una matèria orgànica d’excel·lent qualitat”.

I és que, en concret, part d’aquesta inversió es destinarà en la compra d’un separador inductiu per a la línia de fracció orgànica de la planta de Llíria. En l’actualitat, el material seleccionat en la nau de triatge com a ric en matèria orgànica passa directament als túnels de compostatge, sense poder retirar-se peces xicotetes d’alumini presents en aquest flux. Amb la nova maquinària es podran eliminar en la zona de triatge, donant com a resultat que la matèria orgànica final siga de molta millor qualitat.

A més d’això, el consorci pretén adquirir també un camió recol·lector de càrrega posterior per a poder posar en marxa la ruta de recollida dels bioresidus dels grans generadors d’aquesta mena de matèria.

Tal com s’assenyala en el conveni, tots els consorcis han de complir els objectius que marquen les administracions en matèria de gestió de residus, amb la finalitat d’augmentar els percentatges de valorització i de recollida separada de residus per a minimitzar el volum de residus destinats a abocador, així com una implantació progressiva i gradual de la recollida separada de bioresidus per al seu tractament biològic. Per això, les ajudes atorgades per la Generalitat Valenciana serveixen com a inversió per a complir aquests objectius amb l’esmentada implantació de nous sistemes de recollida de residus i la modernització de les existents.

[:]