El Consorci València Interior reinicia el servei complet en ecomóviles i ecoparcs a partir del dilluns 11 de maig

8 May 2020

Els calendaris es poden consultar ja en la web de l’entitat

Les autoritats recomanen la distància de seguretat, l’ús de màscara i l’absència de contacte en les instal·lacions

Utiel, 8 de maig de 2020

El Consorci València Interior represa el servei complet en ecomóviles i ecoparcs a partir del dilluns 11 de maig, coincidint amb la finalització de les restriccions de mobilitat dins de la província. Les persones usuàries podran desplaçar-se fins qualsevol dels 27 ecoparcs del CVI i depositar els seus residus en els ecomóviles, els calendaris dels quals ja estan publicats en la web www.consorciovalenciainterior.es/servicios . El servei dels ecoparcs queda totalment restablit, amb tota la seua xarxa en ple funcionament amb els horaris i calendaris habituals.

L’ens recomana a les persones que vagen a depositar els seus residus que respecten la distància de seguretat, que porten posada la màscara i eviten el contacte interpersonal en les instal·lacions. Per a evitar riscos innecessaris, de manera temporal i per a previndre les coles, no s’admetran aportacions d’envasos lleugers, paper cartó i vidre en els ecoparcs mòbils, atés que aquests residus poden aportar-se a qualsevol hora en els contenidors en vorera corresponents.

Les xifres es desplomen durant el confinament

Els registres de l’activitat de la xarxa d’ecoparcs durant aquestes setmanes reflecteixen els efectes del confinament i la paralització de les activitats. La primera quinzena de març, abans de la crisi, van entrar un total de 786 tones de residus especials: enderrocs d’obres menors, mobles i estris en desús, residus d’aparells elèctrics, restes de poda i residus tòxics de la llar. Durant la fase aguda de la crisi sanitària es va limitar el servei a aportacions dels serveis municipals i lliuraments inajornables, mantenint només huit ecoparcs oberts. Amb la mobilitat dels veïns restringida a partir del 14 de març, la segona quinzena de març va registrar un descens del 78% en les quantitats recollides en la xarxa respecte a les setmanes anteriors. Al llarg del mes d’abril, el descens en quantitats es va accentuar: si durant la primera quinzena van entrar un total de 96 tones, durant la segona quinzena les quantitats van continuar baixant fins a les 59 tones, malgrat la represa el 13 d’abril de les activitats no essencials.

Quant al nombre de visites registrades en la xarxa d’ecoparcs, es constata l’enfonsament de les xifres, ja que es van rebre 1.006 visites en la primera quinzena d’abril enfront de 7.762 visites la primera de març, la qual cosa suposa quasi un 90% de reducció. La represa de les activitats no essencials sí ha tingut reflex en el nombre de visites de la segona quinzena d’abril, en la qual van registrar 3.401 usuaris de la xarxa d’ecoparcs.

Share