El Consorci València Interior s’acosta als municipis i programa reunions amb les mancomunitats

5 December 2019

El nou president, Robert Raga, pretén impulsar l’economia circular i la conscienciació i sensibilització com a eines contra el canvi climàtic.

La Junta de Govern del Consorci València Interior acorda acostar-se als municipis a través de les mancomunitats. En la seva primera reunió en el que va de legislatura, el nou president del CVI, Robert Raga, va proposar la programació de reunions amb les sis entitats que pertanyen al territori consorciat: Camp de Túria, Els Serrans, Alt Túria, Terra del Vi, Rincón d’Ademús i la Foia de Bunyol-Xiva.

Les trobades tindran lloc al gener, de manera que la informació circuli en els dos sentits: dels municipis al CVI i del CVI als municipis. Així, els representants municipals podran saber de primera mà els projectes de l’ens i, per un altre, podran plantejar els seus dubtes i suggeriments al Consorci en matèria de gestió dels residus.

A més, un altre dels aspectes tractats durant la reunió va ser l’impuls cap a una economia circular i la lluita contra el canvi climàtic. De fet, l’entitat supramunicipal ha elaborat la seva pròpia l’eix fonamental de la qual és la prevenció dels residus, la recollida selectiva dels residus i el foment del compostatge per a reduir les emissions de Gasos d’Efecte d’hivernacle a l’atmosfera.

El CVI va posar l’accent també a continuar treballant en matèria transparència i innovació, a més de l’educació ambiental i la comunicació amb els municipis, amb el que es pretén conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania, persones adultes i nens i nenes, de la importància de reduir els residus, reutilitzar-los i reciclar-los abans de dipositar-los en els contenidors, el consum responsable, les campanyes de compostatge domèstic i comunitari per a cuidar el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic.