El CVI presenta a l’Eliana la seva campanya per a incentivar la recollida de petits aparells elèctrics en desús

17 December 2019

La recent guanyadora del tercer premi d’Eurovisió Júnior, la elianera Melani, va animar als assistents a cuidar el Medi Ambient dipositant correctament els residus.

El Consorci València Interior (CVI) presenta a l’Eliana la seva campanya de Conscienciació i Sensibilització de recollida selectiva de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE). L’objectiu és informar la ciutadania sobre com dipositar correctament els RAEE per a augmentar les xifres de recollida en els municipis consorciats, així com promoure accions que redundin en la importància de tirar aquests residus quan estan en desús en els llocs destinats per a això (botigues, ecomóviles o ecoparcs).

La campanya presentada en l’Espai Vicente Tarrazona del Parc de la Pineda ha comptat amb la presència del president del CVI i alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, l’alcalde de l’Eliana, Salvador Torrent, així com amb la guanyadora del tercer premi del festival Eurovisió Júnior 2019, la elianera Melani, qui ha animat a totes les persones presents a dipositar correctament els residus donada la seva implicació amb la cura del Medi Ambient.

El president del CVI ha manifestat durant la presentació que amb aquest projecte es posa el focus en els ciutadans, “que juguen un paper molt important en el procés de dipositar correctament els aparells elèctrics i electrònics en ecomòbils, ecoparcs o en les pròpies botigues una vegada es converteixen en residus”. “Cal incidir en les bones pràctiques per a continuar recuperant aquest tipus de residus correctament”, ha afegit, a més d’incidir en què el bon comportament ciutadà en matèria mediambiental “es premia, com ha de ser”. I és que en el CVI, cada vegada que una persona acudeix a l’ecoparc o ecomóvil a dipositar les seves restes “se li bonifica amb un descompte de la taxa de tractament de residus, perquè qui més i millor recicla, menys paga”, ha conclòs.

Per part seva, l’alcalde de l’Eliana ha agraït al Consorci aquest tipus d’iniciatives ja que amb elles “aconseguim informar les persones sobre petits passos que poden donar i que contribueixen a lluitar contra el canvi climàtic” i va animar a continuar amb la tendència ascendent de recollida de RAEE en tots els municipis.

La campanya planteja la realització d’accions d’educació ambiental en 10 localitats de cadascuna de les cinc comarques consorciades: Camp de Túria, la Foia de Bunyol-Xiva, la plana Utiel-Requena, Els Serrans i el Racó d’Ademús, de manera que pugui arribar a tot tipus públic. I és que la col·laboració del CVI amb els municipis que ho integren ha aconseguit una millor gestió i eficiència en el tractament dels residus en general i dels RAEE en particular.

El fet que els RAEE continguin restes i materials tòxics altament contaminants motiva que aquestes deixalles hagin de traslladar-se als ecomóviles, ecoparcs i comerços per a possibilitar la seva gestió correcta i un futur més sostenible. La campanya posa l’accent a sensibilitzar i informar la ciutadania sobre la importància de recollir els RAEE separadament i portar-los a les instal·lacions de reciclatge i valorització per a la seva descontaminació i correcta gestió. És per això que el Consorci impulsa aquesta campanya per a cuidar el medi ambient.