La planta de Caudete de las Fuentes depura més de 6.000 metres cúbics d’aigua a l’any procedent dels lixiviats de l’abocador

7 February 2020

El president del Consorci València Interior, Robert Raga, visita les instal·lacions on es gestionen els residus de les cinc comarques de l’interior de la província de València

El president del Consorci València Interior i alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha visitat les instal·lacions de Caudete de las Fuentes per a conéixer de primera mà el treball realitzat en la planta i en l’abocador. A més, s’ha dirigit a les persones treballadores a les quals ha felicitat perquè “amb el vostre treball esteu contribuint a complir amb les xifres de reciclatge que marca la Unió Europea i el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana”.
Durant la visita, Raga s’ha interessat pels processos de separació dels materials aprofitables continguts en els residus, els llocs d’apilament de materials recuperats, així com les naus de compostatge i afinament. A més, ha comprovat de primera mà com es tracten els lixiviats de l’abocador en la depuradora. De fet, en la planta de Caudete es depuren més de 6.000 metres cúbics d’aigua a l’any procedent d’aquests residus. Això permet que les instal·lacions s’autoproveïsquen de l’aigua que allí mateix es depura i la utilitzen, entre altres coses, per a la neteja de maquinàries i per a aportar la humitat necessària al procés de tractament del material bioestabilizado.
El president ha visitat també el got d’abocament on se li ha explicat el procés d’extracció primerenca del biogàs gràcies a un projecte pioner que l’empresa adjudicatària ha desenvolupat. El procés consisteix en la captació i l’extracció primerenca de biogàs durant la fase d’explotació de l’abocador i no sols després del segellament, com es realitza habitualment.
“Després de visitar les instal·lacions de Caudete de las Fuentes i conéixer de primera mà el seu funcionament, tinc més clar que mai que tant aquesta planta com la de Llíria que vaig visitar també recentment, són de les més eficients que existeixen en l’actualitat en la Comunitat Valenciana”, ha manifestat el president. A més, ha afegit que el funcionament de les plantes “és impecable”, on els treballadors i les treballadores “exerceixen una labor encomiable ja que gràcies a ells i elles el CVI està complint els objectius que ens marca la UE i el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana quant a les xifres de recuperació”.
Des que ha iniciat el seu mandat, el president del CVI ha visitat les instal·lacions de Llíria i Caudete i s’ha reunit amb representants de localitats de les sis mancomunitats que es troben en l’àmbit del Consorci: Rincón d’Ademuz, Camp de Túria, la Foia de Buñol-Chiva, La Regió muntanyenca, Alt Túria i Terra del Vi. D’aquesta manera, ha acostat l’ens municipal que presideix a les seus de les mancomunitats, per a explicar els projectes que encapçala el propi Consorci i posar-se a la disposició dels responsables públics perquè puguen emprendre noves actuacions relacionades amb la gestió dels residus.