La Planta del Consorci València Interior a Llíria rep a més de 3.000 veïns en 2014

20 February 2015

Planta_de_Lliria, educacion_ambiental, reciclaje, residuos

És la instal·lació de tractament de residus més visitada de la Comunitat Valenciana

Durant el passat any més de 3.000 persones van visitar la Planta de Valorització de residus de Llíria per a conèixer de prop tot el procés de tractament dels residus que generem a les nostres llars i la importància del seu reciclatge. Des del Consorci València Interior s’han valorat molt positivament aquestes xifres ja que un dels seus objectius és promoure al màxim el reciclatge i la sensibilització ciutadana a favor de l’adequada gestió dels residus i la protecció de la nostra salut i medi ambient. De fet el CVI ve impulsant campanyes informatives per compartir amb els seus veïns l’excel·lència de la Planta del Consorci a Llíria, una de les instal·lacions més avançades d’Europa i la més visitada de la Comunitat Valenciana.

Aproximadament, s’han registrat durant 2014 prop de 100 visites de col·lectius ciutadans, la majoria centres educatius i associacions de veïns. El Consorci organitza aquestes visites guiades amb diverses activitats de formació i divulgació mediambiental que permeten a les veïnes i veïns seguir de prop la ruta dels nostres deixalles domèstiques (fem, envasos, trastos, etc.), com de recullen, es tracten, es recuperen els materials que contenen…Pel que fa als centres educatius les visites són divertides i molt participatives, amb jocs i tallers a l’Aula Ambiental de la Planta.

Les visites, dirigides a tots els col·lectius socials, culturals i veïnals, així com a tots els centres d’ensenyament dels municipis del Consorci, poden sol·licitar-se a través de la pàgina www.laplantadelliria.com, telefonant al telèfon 963152140, i mitjançant el mail comunicacion@consorciovalenciainterior.es.

La planta de valorització de Llíria gestiona els residus domèstics barrejats dels municipis de les comarques del Camp de Túria i la Serrania, així com els residus voluminosos de tot l’àmbit del Consorci València Interior (que inclou a més els municipis del Racó d’Ademús, la Foia de Bunyol-Xiva i la Plana d’Utiel-Requena).

En aquesta instal·lació es recuperen 11 materials diferents: paper, cartró, alumini, material fèrric, brics, tèxtils, fusta, vidre i quatre tipus diferents de plàstic. De la mateixa manera, es higienitza i transforma la fracció orgànica de les deixalles, obtenint fertilitzant orgànic. La planta incorpora tecnologies amb les que reutilitza tota l’aigua que fa servir, i recircula i depura tot l’aire de procés, de manera que no genera abocaments ni males olors.

Escribe un comentario