Reobertura de la xarxa d’ecoparcs de Consorci València Interior

25 April 2020
Dilluns que ve, 27 d’abril, es reprendrà el servei d’ecoparcs en tota la xarxa del Consorci València Interior.
La decisió es duu a terme després d’observar, d’una banda, l’increment sensible de les aportacions en els ecoparcs d’emergència des del 13 d’abril i per una altra l’aparició d’abocaments inadequats des d’aqueixa data. Al costat d’això s’ha tingut en compte també les sol·licituds de diversos membres de l’assemblea del Consorci per a reprendre el servei (Pedralba, Olocau, Ademuz…)

El Consorci València Interior reprén el servei dels 27 ecoparcs de les seues cinc comarques: La Foia de Buñol-Chiva, La Plana Utiel Requena, Camp de Túria, Rincón d’Ademuz i Els Serrans. L’ens de residus va determinar el seu tancament el 23 de març, a l’inici de l’Estat d’Alarma, deixant només obertes set instal·lacions per a prestar un servei essencial i atendre les necessitats inajornables dels serveis municipals de recollida i neteja viària: Bétera, Llíria, la Pobla de Vallbona, Riba-roja de Túria, Chiva, Requena i Villar del Arzobispo.

Per a prendre aquesta decisió s’ha tingut en compte la conveniència d’adaptar el servei a l’evolució de la situació. És per això que des de hui es presenta una major oferta de punts de servei que permet, entre altres aspectes, menors desplaçaments i interaccions tant de les brigades municipals o petites empreses, com de particulars en les situacions indicades per les autoritats locals. Encara així, s’estima que a curt termini les quantitats de residus a aportar per les persones usuàries seran relativament xicotetes en la volta progressiva a la normalitat.

El servei de ecomòbils automàtics continua amb normalitat.

En aquests moments s’estudia reprendre també la posada en marxa del servei de les quatre rutes d’ecoparc mòbil amb operari, que com a excepció, es demora almenys una setmana més, fins al pròxim 4 de maig, per a estudiar millor com reprendre-ho, considerant les particularitats de cada ruta, les necessitats de servei i els requeriments necessaris de seguretat en l’actual situació excepcional. Es preveu iniciar aquest servei el dilluns 4 de maig adaptant el calendari i horaris en funció de les necessitats del servei i recomanacions de distanciament social.
Share