Tota la informació ambiental a tres clics

5 December 2018

El Consorci València Interior presenta a la seua Assemblea una eina web de consulta sobre la gestió dels residus de la seua ciutadania

El Consorci València Interior ofereix a la ciutadania dels municipis consorciats una còmoda eina per a conèixer tots els aspectes relacionats amb la gestió de residus de manera fàcil, ràpida i directa. En aquesta plataforma, que es pot trobar en la web www.consorciovalenciainterior.es, el disseny gràfic cobra un especial protagonisme, convertint aquest espai en una eina intuïtiva. Amb aquesta eina, els veïns i veïnes de cada municipi podran trobar de manera transparent com s’arreplega cada tipus de residu, com i on es tracta i quin és el resultat de la seua gestió.

Dins d’aquesta plataforma, les persones que residisquen en els municipis d’ajuntaments consorciats podran trobar de manera atractiva totes les xifres sobre gestió de residus pertanyents als seus municipis mitjançant gràfics interactius. Així, es pot consultar la quantitat anual que s’arreplega de cada tipus de residu, agregada i per municipi, l’aportació de residus per habitant, el percentatge anual de recollida separada, la variació d’un any a un altre en la recollida, el percentatge de reciclat efectiu dels residus municipals i el cost total del tractament de residus per habitant.

I tot açò està accessible de manera intuïtiva i directa. Aquesta eina és el resultat pràctic d’aplicar el Manual de Comunicació Efectiva en matèria de residus per a Entitats Locals, elaborat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies en col·laboració amb Ecoembes, que posa a la disposició dels municipis la plantilla sobre la qual el Consorci ha bolcat les dades de tots els municipis de la seua àrea de gestió. L’aplicació web permet també consultar la documentació de referència en matèria de residus a la Comunitat Valenciana, a nivell nacional i europeu. També s’ha inclòs un apartat amb la normativa d’aplicació del consorci, on apareixen els convenis, els estatuts, els reglaments i les taxes, així com la informació econòmica, les actes de les assemblees, les dades de gestió i les autoritzacions ambientals integrals.

A més, compta amb jocs per a conèixer el grau de coneixement dels hàbits correctes en matèria mediambiental, les equivalències entre els residus i els punts del meu Compte Ambiental i un altre més amb els errors més comuns a l’hora de separar residus.

Per al president del Consorci, Manuel Civera, es tracta de posar en valor un treball “exhaustiu i minuciós en el qual portem un any treballant per a fer d’aquesta plataforma un lloc d’informació de referència, totalment transparent i on aparega tot el treball que es realitza en el CVI en tots els seus àmbits”, ha conclòs.

L’Assemblea aprova el pressupost

Aquesta presentació va tenir lloc durant la reunió de l’Assemblea General del CVI, en la qual també es van aprovar els pressupostos per a 2019, amb un import de 18.882.813,05 euros, on el 85% del mateix corresponen a despeses de prestació efectiva dels serveis de gestió de residus.

Sobre la nova eina

L’eina té 5 apartats:

  • Quins residus gestiona el Consorci València Interior?

Perquè aprengues a identificar on dipositar cada residu, dubtes freqüents i hàbits responsables que contribueixen a cura de l’entorn.

  • Com gestionem els residus?

On pots fer clic en cadascun de les icones en pantalla i comprovar el camí que segueix cada residu des que és generat fins que conclou el seu procés de tractament.

  • Quin és el resultat de la meua col·laboració?

És el moment de conèixer molts de les dades vinculades amb els residus en el teu municipi. Imaginaves que es gestionaven tants residus? I que el que més es recicla és aquest tipus de residu? També tenim arguments que donar-te sobre la importància del reciclatge i els falsos mites que hem de superar.

  • Quina informació de referència puc consultar?

Amb les normatives d’aplicació i documentació de referència vinculada amb la gestió de residus.

 

  • Com puc comunicar-me amb el Consorci?

El millor és que accedisques als apartats i et mogues a través d’ella per a ampliar els teus coneixements i resoldre els teus dubtes.