Una delegación procedente de China visita las instalaciones del Consorcio Valencia Interior en Llíria

30 January 2019

El grup, procedent d’un districte de Pequín, va participar en una jornada d’educació ambiental sobre gestió dels residus i va plantar un arbre com a símbol d’unió entre els pobles, la cultura i el medi ambient

Llíria, 30 de gener de 2019

La planta de Llíria va rebre ahir a una delegació de xiquets, xiquetes i persones adultes procedents de Pinggú, un dels 16 districtes de la ciutat de Pequín. El grup, de 45 persones, va acudir a la planta de tractament de residus per a participar en una jornada d’educació ambiental duta a terme pel Consorci València Interior, de manera que tant els xiquets i xiquetes com els pares i mares van poder conéixer de primera mà el treball que desenvolupa el CVI en les cinc comarques de l’interior de València a les quals dóna servei en la gestió dels residus.

Després de la presentació inicial per part del president del CVI, Manuel Civera, les persones arribades de Pinggú van participar activament d’un taller a l’aula ambiental, amb l’objectiu que aprengueren com se separen els residus a Espanya perquè pogueren posar-lo en pràctica durant la seua estada al país. L’ens supramunicipal va voler tindre un detall amb la delegació i, els més joves, van plantar un arbre procedent d’Àsia, un ginkgo biloba, que va servir com a símbol de la unió entre els pobles, la cultura i el medi ambient.

A continuació, el grup acompanyat per personal del CVI van visitar l’observatori de la planta, un espai acristalado des d’on es pot veure tot el procés que segueixen els residus des que arriben a la planta fins que se seleccionen per a la seua posterior valorització.