Villar del Arzobispo acull l’acte de compensació de la petjada de carboni de l’II Congrés de RAEE celebrat a València

5 February 2020

L’acte ha consistit en la plantació de 500 arbres d’espècies autòctones de la vegetació mediterrània
La trobada ha comptat amb la participació del Director General de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, el Director General de la Fundació Ecolec, Luis Moreno i el president del Consorci València Interior Robert Raga, entre altres.

Villar del Arzobispo, municipi de la comarca de La Serranía, ha acollit l’acte de compensació de la petjada de carboni de l’II Congrés de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics celebrat a València fa un any. Per a això, s’ha procedit a la plantació de 500 arbres d’espècies autòctones de la vegetació mediterrània, concretament de les varietats lledoner, roure valencià, arboç, llentiscles, labiérnagos, espantalobos, baladres, pi blanc, tamarindes i salzes.

L’acte ha comptat amb la participació del Director General de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, el Director General de la Fundació Ecolec, Luis Moreno, el president del Consorci València Interior, Robert Raga, així com l’alcaldessa i el regidor de Villar del Arzobispo Mª Ángeles Beaus i Luis Suller, respectivament. La jornada s’ha desenvolupat en un ambient festiu en el qual han participat al voltant de 80 persones, entre els quals es trobaven famílies del municipi i membres del Centre d’Acolliment de Menors Luis Amigó de Villar del Arzobispo.

El Director General de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, ha manifestat que mitjançant aquesta acció “volem posar en valor la col·laboració de l’Ajuntament de Villar del Arzobispo i els Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAPS) de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE) i recordem que la gestió i el reciclatge adequat de RAEE implica un menor ús de les matèries primeres de la naturalesa, un menor ús de mineria extractiva de la naturalesa en si mateix”. Aquesta plantació se celebra “dins de les jornades de la nostra comarca de la Regió muntanyenca Per una minoria sostenible perquè és el marc adequat, el marc perfecte per a aquest primer acte de compensació de petjada de carboni d’un esdeveniment en la Comunitat Valenciana i que segur que seran molts més”.

Per part seua, el president del Consorci València Interior, Robert Raga, ha assenyalat la importància d’actes d’aquest tipus: “Vull animar tant a la Generalitat Valenciana com a diferents entitats que gestionen els residus, entre les quals ens incloem nosaltres també, al fet que divulguem a través d’aquestes iniciatives que el que volem és un món millor i per a això, els residus juguen un important paper: cal reduir-los, cal reutilitzar-los i cal reciclar-los”.

A més, el Director General de la Fundació Ecolec Luis Moreno ha recalcat que el compromís adquirit en el Congrés de RAEE celebrat a València fa un any “era compensar les emissions de CO2 emeses pel congrés amb una plantació d’arbres i ací estem, a Villar del Arzobispo, complint aqueix compromís que ens vam proposar”.

El regidor de Villar del Arzobispo, Luis Suller, ha asseverat que les persones participants “som ací per a generar consciència, sembrant arbres que falta ens fa en l’arc mediterrani, sobretot en aquestes comarques que estan molt degradades per l’activitat minera extractiva”. “No podem fer una altra cosa que intentar mantindre els ecosistemes i generar consciència social perquè, entre tots i totes, anem aportant el nostre granet d’arena”, ha conclòs.