Ja estan disponibles les xifres de la gestió de residus, a un sol clic

22 May 2020

El Consorci València Interior ofereix les dades de cada municipi i les xifres globals de recollida, aportació per habitant i percentatge anual de recollida separada.

El Consorci València Interior ofereix a la ciutadania dels municipis consorciats una còmoda eina per a conéixer tots els aspectes relacionats amb la gestió de residus de manera fàcil, ràpida i directa. En aquesta plataforma, que es pot trobar en la web www.consorciovalenciainterior.es, el disseny gràfic cobra un especial protagonisme, convertint aquest espai en una eina intuïtiva.

 

 

Amb això, els veïns i veïnes de cada municipi podran trobar transparència quant a la gestió dels residus, de manera global o municipi per municipi. S’inclou també la gestió de cada tipus de residu, com i on es tracta i quin és el resultat final.

Dins d’aquesta plataforma, les persones que residisquen en els municipis consorciats podran trobar de manera atractiva totes les xifres sobre gestió de residus pertanyents a les seues localitats mitjançant gràfics interactius, diferenciat per anys. Així, es pot consultar la quantitat anual que es recull de cada tipus de residu, agregada i per municipi, l’aportació de residus per habitant, el percentatge anual de recollida separada, la variació d’un any a un altre en la recollida, el percentatge de reciclatge efectiu dels residus municipals i el cost total del tractament de residus per habitatge, així com la comparativa amb anys passats.

 

 

I tot això de manera totalment accessible, intuïtiva i directa. Aquesta eina és el resultat pràctic d’aplicar el Manual de Comunicació Efectiva en matèria de residus per a Entitats Locals, elaborat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies en col·laboració amb Ecoembes, que posa a la disposició dels municipis la plantilla sobre la qual el Consorci ha bolcat les dades de tots els municipis de la seua àrea de gestió i l’ha personalitzada.

Per al president del Consorci, Robert Raga, es tracta de posar en valor un treball “on s’exposa de manera detallada, poble a poble, totes les dades de residus de què es disposa en el Consorci, perquè la transparència continua sent l’eix del nostre programa”.

Share