El Meu Compte Ambiental
és una iniciativa pionera

del Consorci València Interior

que permet premiar

el bon comportament

ambiental individual de

cadascun dels veïns

del Consorci en matèria

de gestió de residus i reciclatge.


Mitjançant una targeta d’identificació personal, utilitzable cada vegada que un membre de la família va a reciclar a l’ecoparc o ecomóvil, l’individu va guanyant punts ambientals que es convertiran en beneficis econòmics directes que poden suposar fins a un 50% de la taxa per tractament de residus.


QUI POT SOL·LICITAR LA TARGETA? QUI POT USAR-LA?

La targeta la poden sol·licitar tots els subjectes físics o jurídics (ciutadans o empreses) que paguen la taxa per tractament de residus domèstics del Consorci València Interior. La targeta, encara que va a nom del subjecte físic que paga la taxa, és d’ús familiar o empresarial, per la qual cosa qualsevol membre de la família o de l’empresa pot utilitzar-la en anar a la xarxa d’ecoparcs i ecomóviles a reciclar.

COM PUC FER-HO?

La manera més senzilla de sol·licitar l’emissió, totalment gratuïta, de la targeta, és acudint a l’ecoparc o ecomóvil més proper al nostre municipi amb algun document identificatiu nostre. Allí s’encarregaran de realitzar-nos nostra targeta que estarà llista per a usar.

COM ÉS L’OPERATIVA?

En acudir a l’ecoparc a reciclar els productes especials i nocius per al medi ambient que es tracten allí, estàs facilitant molt el tractament dels residus domèstics del Consorci. Un operari t’atendrà i pesarà cadascun dels tipus de productes que diposites, assignant-se directament uns punts segons el tipus de residu i el pes del mateix. En finalitzar cada exercici, a final d’any, a través de la web o en els propis ecoparcs podràs comprovar quants punts ambientals has guanyat i a quins beneficis econòmics pots optar, així com la manera d’aconseguir-los.

QUINS BENEFICIS TINC?

En acostumar-te a reciclar no solament estàs contribuint de manera decisiva a un futur millor per als nostres pobles i mitjà natural, sinó que estàs facilitant molt la labor de tractament de residus del Consorci València Interior. El que estalviem en diners en ajudar-nos tu a separar correctament des de casa, ho repercutim directament en tu, que ho has aconseguit. Per açò podem premiar-te econòmicament per reciclar en la nostra xarxa d’ecoparcs i ecomóviles.

I encara que ens agradaria molt, encara no podem instaurar este sistema en els contenidors de reciclatge dels carrers, doncs no podem pesar ni controlar el que cada veí individualment està dipositant allí. No obstant açò, en utilitzar estos contenidors d’envasos, també estalvies, perquè la teua borsa de brossa pesa menys i costa menys de tractar.


Consulta els teus puntscartelEquivalenciasCVIdef